Het team

Op basis van het onderzoek dat er is gedaan is er gekeken naar welke professionals het beste passen om zo goed mogelijke kwaliteit te behalen en zoveel mogelijk waarde te creëren. Hier lees je wie de trainers zijn en hoe ze jou het beste kunnen helpen. 

Marieke Ruardi - mindfulness

Marieke's missie is het begeleiden van mensen bij het creëren van een lichter, gelukkiger en betekenisvoller leven. Bij haar sta jij als mens centraal.  Haar doel is om je technieken en vaardigheden aan te leren om beter te kunnen omgaan met stressvolle situaties en emoties en zelfstandig balans te creëren op de verschillende levensgebieden. Tijdens de training vertelt zij over mindfulness. Met het trainen van je geest, waaronder aandacht voor het hier en nu, kun je een andere houding ontwikkelen ten aanzien van belemmerende gedachten en gevoelens waardoor deze minder leidend worden. Inmiddels heeft zij ruim dertien jaar ervaring als psycholoog. Ze heeft ervaring opgedaan bij onder andere revalidatie, ziekteverzuim en preventie en re-integratie. Daarbij staan uiteenlopende klachten en problematiek op de voorgrond, waaronder angst, depressie en chronische pijn. In haar werk gebruikt ze methodieken en kennis vanuit de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, mindfulness, Acceptance and Commitment Therapy en EMDR. Daarnaast gebruikt ze haar persoonlijke inzichten en vaardigheden die ze in haar leven heeft opgedaan en door het beoefenen van het boeddhisme. 

Bjorn Bons - mindfulness

Bjorn heeft een simpele missie: hij wil dat jij gelukkig bent. Eerlijk geeft hij toe dat hij je niet gelukkig kan maken. Wat hij wel kan is jou helpen hoe je leert om je meer verbonden te voelen, allereerst met jezelf, en dan je omgeving, de mensen en de wereld om je heen. Oftewel, meer beste dagen, meer de beste versie van jezelf. Door schade en schande, vallen en opstaan heeft hij zelf dit ook moeten leren en ontdekken. Je zal het grootste deel van het werk zelf moeten doen, maar vrees niet, daar ligt juist de kracht. Uncle Ben (de oom van Spiderman), sprak de legendarische woorden: “with great power comes great responsibility”. Dit geldt ook voor jou, want één ding is zeker, die kracht zit in je. Bjorn wil je daar in begeleiden om die potentie te ontwaken en die verantwoordelijkheid te nemen. Inmiddels heeft hij als holistisch fysiotherapeut honderden cliënten gecoacht in de omgang met chronische pijn, vermoeidheid en burn-out klachten vaak gepaard met existentiële zingevingsproblematiek en somberheid. Daarnaast geeft hij mindfulness trainingen, is hij personal trainer en bedreven in Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Hij maakt dankbaar gebruik van de inzichten en vaardigheden die hij opdoet als praktiserend boeddhist. Daar zet hij zich in om deze te vertalen naar het huidige tijdsbeeld van uitdagingen, zoals hoge prestatiedruk, faalangst, overspannenheid en identiteitsproblematiek. 

Pauline van der Mark - muziek

Pauline is een klassieke duizendpoot. Ze weet haar weg te vinden in muziek maken, evenementen organiseren en lesgeven. Ze combineert haar organisatorische vaardigheden met haar kracht om overal plezier en muziek in te verwerken. Op dit moment werkt ze bij Artiance waar ze al deze vaardigheden en nog veel meer toepast om van Alkmaar de culturele stad te maken waar de bewoners behoefte aan hebben. Zo heeft ze al vele jaren Alkmaar aan Zee georganiseerd. Een evenement voor kinderen uit minima gezinnen om door middel van kunst hun ontwikkeling een boost te geven. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor alle muzieklessen, de opleiding muziekagogie en nog vele andere projecten. Naast al het werk dat ze doet is ze vaak achter haar harp of gitaar te vinden en op zijn tijd komt de ukelele ook nog eens aan de beurt. 

Sabine Langedijk - organisatie

Sabine is een vierdejaars Kunst en Economie student bij de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Tijdens haar scriptie is zij dit project begonnen. Gedurende de jaren van de studie raakte zij steeds meer geïnteresseerd in hoe kunst toegepast kan worden in de gezondheidszorg. Zij heeft zich inmiddels gespecialiseerd in het ontwikkelen van concepten en het helpen van mensen om bedrijven op te zetten waarbij centraal staat dat er wordt gestreefd om een ziekte of aandoening hebben minder pijnlijk te maken. Deze rode draad probeert ze in al haar projecten terug te laten komen. Haar doel is om mensen te laten ervaren dat ondanks alle pijnlijke momenten er ook nog momenten van geluk ervaren kunnen worden. Zij hoopt dit met bijvoorbeeld muziek, films en evenementen te kunnen bieden. Bovenaan staat dat een goed gesprek en je verhaal kunnen vertellen altijd van belang zijn en kunst enkel de opening daarvoor is.